Rolerisuit kan doorgaan!! (mei 2019)

Op 14 mei heeft het gerechtshof Den Bosch vonnis gewezen in het hoger beroep van Rolerisuit tegen het vonnis van de rechtbank Breda in de zaak tegen het FSO inzake de werking van de CAO Besloten Busvervoer. Eerder hebt u kunnen lezen, ook in de regionale pers, dat toepassing van deze CAO het einde van Rolerisuit zou betekenen, immers, de kosten hiervan zijn voor onze doelgroep niet op te brengen.
Het hof heeft nu geoordeeld dat de CAO weliswaar van toepassing is, maar Rolerisuit mag haar vrijwilligers daarbuiten houden. Daarmee komt een einde aan vele jaren van onzekerheid over het voortbestaan van Rol. Toen wij de uitspraak hoorden viel er dan ook een enorme last van ons af. We hebben het 's middags gepast maar met veel plezier met z'n allen gevierd. Rolerisuit kan doorgaan en dat zullen we ook doen, met nieuwe energie en - zoals vanouds - volop betrokkenheid bij onze doelgroep.
Velen hebben in de achter ons liggende jaren met ons meegeleefd en steun geboden. Daar waren we blij mee. Heel bijzonder was de inzet van onze advocaten, Mr. Dick Schreuder en Mr. Huib de Kort van het kantoor Rijppaert en Peeters, Oosterhout en Breda. Deze beide juristen hebben zich met een ongelooflijke betrokkenheid, empathie en vakkennis op de zaak geworpen waarbij tijd niet telde. Zij hebben ons het geloof in de toekomst laten behouden. Ook voor hen is de uitspraak een passende beloning voor hun keiharde werken en hun tomeloze inzet en wij zijn hen daar zeer, zeer dankbaar voor.

 

Ga terug