Fotostrook2                                          

De Rolerisuit-boerderij:


boerderij 2019

Sinds 1993 is Rolerisuit gehuisvest in een oude boerderij aan de rand van de Haagse Beemden. Achter de boerderij staat een bakhuisje. Voor is een grote siertuin met vijver, achter is een terras met een volière. Aan de zijkant rechts bevindt zich een moestuin.In de wei aan de linkerkant lopen twee nieuwsgierige emoes rond. In de grote wei aan de achterkant lopen schapen, geiten en bokken rond. Verder zijn er nog twee hangbuikzwijnen, konijnen, kippen en een poes. 

Toch wel regelmatig wordt gevraagd hoe oud de oude boerderij nu eigenlijk is. Helemaal zeker weten we dat niet. Ook de gemeente, die het pand in de jaren negentig van de vorige eeuw aankocht, weet het niet. Maar naast de voordeur zit een gevelsteen. Toen die grondig schoongemaakt was konden we de tekst erop eindelijk goed lezen. Er staat 'C.A. van Rosmeulen 25 4 1887'. We nemen daarom aan dat Van Rosmeulen de 'bouwboer' is en dat de boerderij aan het eind van de 19e eeuw opgeleverd werd. De boerderij is zeer waarschijnlijk niet onder een architect gebouwd, de bouwtekeningen zijn in ieder geval nooit boven water gekomen.


terras

De Rolerisuit-boerderij bezoeken met uw groep 

De Rolerisuit-boerderij heeft een grote, mooie siertuin, een grote dierenwei, een ruim terras achter de boerderij en een ontmoetingsruimte in de boerderij. Van maandag t/m vrijdag zijn groepen die tot onze klantenkring behoren van harte welkom.
U kunt zelf uw drankjes en etenswaar meebrengen. Koffie en thee krijgt u van ons.


emoeIn alle gevallen geldt dat we, met het oog uw privacy en om u voldoende ruimte te geven, nooit meer dan een groep tegelijk ontvangen. Als u wilt komen, moet u daarom eerst een afspraak maken.
Als u hierover contact met ons opneemt zal er gevraagd worden hoe groot de totale groep is. U kunt met eigen vervoer komen, maar we kunnen de groep mogelijk ook ophalen met een bus. 'Mogelijk' omdat dit natuurlijk alleen kan als er op die dag nog een bus vrij is. Uw aanvraag kunt u via de website doen. (Menu 'Reserveren --> Aanvraagformulier')
We zullen u ook vragen wat u denkt te gaan doen op de boerderij. Wat altijd kan is de dieren bekijken, wandelen in de siertuin en de moestuin, op het terras zitten en/of in de ontmoetingsruimte. U kunt zelf andere activiteiten organiseren (spelletjes, muziek, zang e.d.) Voor de muziek kunt u gebruik maken van de geluidsinstallatie, maar u kunt ook een muzikant meebrengen.
U kunt gebruik maken van de keuken om zelf hapjes klaar te maken of af te werken. Pannen, serviesgoed en bestek zijn aanwezig. Als u de ingrediënten meebrengt kunt u bijvoorbeeld ook pannenkoeken bakken.


ontmoetingsruimtedierenweituinHeeft u nog vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. (tel. 076 5426006)

Wij hopen u spoedig op de boerderij te mogen begroeten!